Skip to content

Havnelangs / FARTØYVERNETS DAG, LØRDAG 17. juni 2023

Vi arrangerer veteranbåttreff ved Steinkarkaien ved Geoparken/Oljemuseet i Stavanger kl. 11.00-15.00 med kjekke aktiviteter for alle aldre og mulighet til å gå om bord i båtene. Det blir tegnebord for barn om bord på MS Sandnes, live film av fisk og krabber under båten, sang ved shantykor, fremvisning av Kongesjaluppen og en flott restaurert Chris Craft racerbåt, og ponnyridning for de minste. MS Sandnes blir liggende ved kai ved Geoparken hele dagen og har salg av is, pølser, brus, kaffi m.m. om bord i den store salongen øverst i båten, der en kan sette seg med kaffikoppen og nyte arrangementet eller gå ut på dekk og ha hele oversikten.  

Veteranbåtene Hundvåg1, Riskafjord II, Fremad II (Norges eldste brislingfisker) og Amica går gratis småturer fra Steinkarkaien hele dagen. Det er bare å møte opp og gå om bord.

Andre båter som ligger ved Steinkarkaien under arrangementet er Restauration, Caroline af Sandnes, Margit og brannbåten Nøkk.

Er vi heldige rekker MS Jøsenfjord deltakelse på årets Havnelangs. Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter har nettopp fullført stålarbeidet, og fartøyet skal slepes til Hardanger Fartøyvernsenter for å få gjort alt trearbeidet. På veien dit skal styrhuset hentes på Natvigs Minde i Stavanger, rundt 17. juni. 

Vi viser en flott utstilling om veteranbåtenes historiske tilknytning til byen og regionen. 

Følg oss gjerne på Stavanger Veteranbåthavn | Facebook

Dagen er støttet av Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune, Havnevesenet, samt flere gode samarbeidspartnere.

Vel møtt!

 

Sett bort fra arrangementet over, så tilbyr følgende veteranbåter turer og/eller aktiviteter liggende ved kai gjennom året:
o Riskafjord II (år 1864, fredet)
o MS Sandnes (år 1950, vernet)
o Rogaland (år 1929, fredet)
o Hundvaag I (år 1939, vernet)
o Rapp (år 1913)
o Caroline af Sandnes (år 1885, vernet)
o Oscar II (år 1885)
o Poseidon II (år 1958, vernet)
o Tananger (år 1930)
o RS 56, Olav Ringdal Jr (1952)
o Peder W (1957)

Se mer informasjonen om hvert fartøy under fanen «Fartøy». Ta alltid kontakt med båten direkte for spørsmål og booking.

Vi arrangerte en svært vellykka studietur 6.-8. februar 2019 til veteranbåthavner i Nederland. Dem var fullbooket, med 11 deltakere fra Stavanger, Bergen og Trondheim).

Back To Top